• Ring oss: 51 80 09 00
  • post@arena-treningssenter.no

Massasje av rygg

Arena starter med ryggskole denne høsten

Sliter du med en vond eller stiv rygg? Da er du ikke alene. Cirka 80 % av befolkningen opplever minst en episode med ryggsmerter i løpet av livet sitt, og dette er en av de vanligste årsakene til sykemelding. Mange oppgir slike plager som grunn til at de begynner å trene, samtidig som de er usikre på hva slags trening de bør drive med og engstelige for å gjøre vondt verre.

Arena Treningssenter starter derfor denne høsten med ryggskole. Her lærer du om:

  • vanlige årsaker til ryggsmerter
  • hvordan skille mellom smerter som kan ignoreres og smerter du må ta hensyn til
  • gode øvelser for å styrke ryggen og kjernemuskulaturen
  • tøye- og bevegelighetsøvelser
  • kondisjonstrening
  • hvordan redusere belastningen for ryggen på jobb og hjemme.

Ryggskolen består av 3 treningsøkter a 60 min. Hver økt består av ca 10-15 min med teori/diskusjon og 45 min med trening. Målet er at de som fullfører ryggskolen etterpå skal kunne trene trygt og effektivt på gruppetimer eller på egenhånd.

yoga på stranden

Ryggskolen er utarbeidet av og ledes av to av våre mest erfarne instruktører:

Mari Mauland: faglig ansvarlig ved Arena Treningssenter. 25 års erfaring fra treningsbransjen. BSc i fysioterapi, mastergrad i Sports Science, videreutdanning innen hjerte- og lungefysioterapi, utdannet treningsveileder og personlig trener ved Norges Idrettshøgskole. Mari skrev bacheloroppgave om behandling av nakkesmerter, og masteroppgave om hvordan trene magemusklene. Hun jobber nå hovedsaklig som personlig trener, men har tidligere jobbet som fysioterapeut på flere sykehus i Storbritannia, og som timelærer og sensor på NIH.

Karen Mauland: Har jobbet som trener/instruktør for barn/ungdom/voksne siden 1981. Hun har også vært kurslærer for Rogaland Idrettskrets og Norges Gym- og Turnforbund, ledet treningsgrupper i forskningsøyemed for Universitetet i Bergen og Rogalandsforskning, og jobbet som massør og instruktør ved Sandnes Kiropraktorklinikk Eureka. Arrangerer årlige fjellturer til Alpene for godt voksne. Rygg- og nakkeproblemer er blant hennes spesialfelt som personlig trener.

 

Pris for å delta på ryggskolen er 1200,- Minimum antall deltakere er 3, maks antall 10. Ryggskolen møtes torsdager fra kl 15-16 på vår avdeling på Hinna. Første kurs starter torsdag 4.10. Flere kurs settes opp ved behov. Send en mail til mari@arena-treningssenter.no for å melde deg på.Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.

Vil du bli medlem?

Her kan du enkelt bli medlem på ditt Arenasenter

Bli Medlem
© Copyright 2014. Designed & developed by