• Ring oss: 51 80 09 00
  • post@arena-treningssenter.no
Gruppetrening

VismoX pulsbasert trening

På en del av våre sykkeltimer benytter vi VismoX. På et lerret i sykkelsalen viser vi løypa vi skal sykle, vi kan vise videoer og vi bruker puls for å skape motivasjon og sikre riktig og effektiv trening.
For å bruke puls på sykkeltimer må du kjøpe deg ditt eget pulsbelte i resepsjonen, og lage deg en gratis konto hos vismox. Du vil da få opp pulsen din på skjermen, helt anonymt gjennom kallenavnet du selv velger. Etter timen får du en resultatrapport til mailen din, der du ser hvordan du gjennomførte dagens sykkeløkt.
Pulsbeltet kan snakke med telefonen din, så du også kan bruke puls når du driver annen kondisjonstrening. Du kan bruke vismox sin gratis app, eller andre apper som tar inn puls, som f.eks runkeeper. Pulsstyring gjør at du kan trene riktigere, og det er veldig motiverende å trene etter puls.

Oppskrift for å komme i gang

1. Kjøp ditt eget pulsbelte i resepsjonen på senteret. Dette koster kr. 699,- men vi har nå introtilbud på kr. 599,-
2. Lag din gratis konto på www.vismox.com. Velg club, og klikk "Sign up for VismoX". Følg instruksjonene for å lage deg en konto. Du får en infomail om systemet når du har laget kontoen. Blir du spurt om "location ID" klikker du på "Later" og følger bruksanvisningen videre
3. Logg inn øverst i høyre hjørne.
4. Velg Settings ved  trykke på tannhjulene øverst i høyre hjørne.
5.Lag deg et brukernavn (username). Dette navnet kommer opp under din pulsskive på timene. Du kan velge om du vil bruke eget navn eller ha et kallenavn som gjør deg anonym.
6. Trykk Locations i menyen til venstre, og legg inn Location ID:
Hinna: 68RP8abU
Klepp: AUEFgCJ9
Dette forteller systemet at du skal gå på timer på Arena Treningssenter, og gjør at pulsbeltet ditt oppdages når du kommer på pulstimer hos oss.
7. Trykk heartrate and watt i menyen til venstre. Legg inn sensorID som står bak på pulsbeltet du kjøper i resepsjonen. Dette gjør at ditt pulsbelte gjenkjennes når du kommer på timer.
vismox belte og app
Hvis du har SUUNTO pulsbelte (den gamle typen vi brukte på Virtual Spin) kan de også registreres på samme måte med ID som står bak på sensor. Tips. Bruk mobilen og ta bilde av baksiden på sensoren og zoom kraftig inn på bildet. Du finner også sensor id registrert på Virtual Spinn.
Alle ANT+ sensorer kan brukes i vismoX så lenge du greier å finne ut ID på sensor (8 siffer) f.eks Garmin
8. Trykk save settings.

Når du går på timer


Du melder deg på timer som før.
Første gang du kommer på timen må du registrere deg på en PC i sykkelsalen. Instruktøren hjelper deg med dette.
De påfølgende gangene du går på pulstimer oppdages beltet ditt automatisk når du går inn i sykkelsalen. Du kan ta plass på sykkelen og gjøre deg klar til en topp sykkeløkt!

Riktig bruk av pulsbeltet

1. Husk at du bør løsne brikken fra selve beltet når du ikke har på deg beltet. Hvis ikke bruker beltet batteri hele tiden, og dette vil gå mye fortere tomt.
2. Fukt beltet godt på baksiden før du tar det på.
3. Beltet skal sitte rett under brystet, som på bildet. For noen blir det av ulike årsaker dårlig kontakt her, og da kan du prøve å flytte det litt lengre oppover eller nedover, eller plassere det på ryggen. Både øvre del av ryggen mellom skulderbladene og korsryggen kan fungere. Påse også at beltet er stramt nok til å være i kontaktt med huden hele tiden, og at det ikke mister kontakten med huden f.eks fordi du lener deg fremover på sykkelen.
4. Hvis beltet ikke fungerer bør du forsøke å bytte batteri på ditt eget belte. Beltene bruker batterier av typen CR2032, som fås kjøpt i resepsjoen eller i vanlige dagligvarebutikker
5. Hvis beltet fortsatt ikke fungerer kan du kontakte resepsjonen, så finner vi en løsning. Merk at dette gjelder for belter som ikke har fungert godt nok fra starten av. Husk også at selve brikken IKKE kan skylles i vann, men kun bør tørkes av med en fuktig klut.

 

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.

Vil du bli medlem?

Her kan du enkelt bli medlem på ditt Arenasenter

Bli Medlem
© Copyright 2014. Designed & developed by